URGENT

El rebut de l’IBI s’apujarà un 8% a Palafolls l’any vinent

Compartiu aquesta història
El Ple d'avui dijous a l'Ajuntament de PLF - Ràdio PLF
El Ple d’avui dijous a l’Ajuntament de PLF – Ràdio PLF

Ho ha aprovat aquest matí el ple de l’Ajuntament de Palafolls, que ha modificat les ordenances fiscals.

D’aquesta manera s’han aprovat els impostos, taxes i preus públics de l’ajuntament palafollenc per l’any vinent.

L’impost de l’IBI s’incrementarà per primera vegada en els últims anys després que el consistori hagi donat per bona la proposta del Ministeri d’Hisenda d’augmentar un 8% el valor cadastral dels habitatges del poble i mantenir el coeficient amb el que es calcula aquest impost municipal.

Així, el rebut augmentarà un 8% de cara l’any que ve, per la qual cosa una llar que fins ara pagava uns 500€ d’IBI pagarà uns 40€ més el proper any.

El consistori recorda que Palafolls està pendent d’una revisió que farà augmentar els valors cadastrals dels habitatges del nostre municipi en els propers anys.

Encara entorn a l’IBI, que és l’impost que més recapta al municipi, s’han aprovat algunes bonificacions de fins al 50% pels habitatges oficials de lloguer de PLF.

De fet, després d’anys de congelació d’impostos, el proper any augmentaran la majoria de tributs municipals.

També ho faran les escombraries que pujaran més d’un 4% al 2018 així com les llicències d’obres i reformes, que augmentaran un 3%.

Pel que fa a les taxes i preus públics, les principals novetats són l’augment d’un 10% de la Llar d’Infants municipal i també de les quotes de l’Escola de Música i Dansa.

També s’ha aprovat un increment d’un 5% en les tarifes de l’Escola d’Adults i del Casal d’Estiu del 2018.

S’han modificat i adequat a la normativa vigent alguns textos legals d’ordenances i s’han rebaixat algunes altres com la del Servei D’atenció Domiciliària i la Teleassistència.

Les ordenances s’han aprovat amb el vot a favor de l’equip de govern, PSC, ICV-EUiA i Martí Victòria, mentre que ERC i Òscar Bermán, a l’oposició, hi ha votat en contra.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics