URGENT

Continuen hospitalitzats els afectats pel brot de legionel·losi de Blanes

Compartiu aquesta història

Els afectats pel brot de legionel·losi detectat ara fa uns dies a Blanes continuen hospitalitzats.

Divendres a la tarda es coneixia la mort d’una de les persones afectades. Es tracta d’una dona de 83 anys, que es trobava en estat molt greu, i que igualment com la resta d’afectats ja tenia patologies prèvies.

Les persones afectades per la legionel·losi van començar a mostrar símptomes de patir la malaltia entre finals de setembre i el passat diumenge 8 d’octubre.

La legionel·losi és una malaltia d’origen ambiental causada per un bacteri anomenat Legionel·la, i es manifesta a partir de dos principals símptomes. Per una banda, la febre de Pontiac, d’efectes lleus i que es presenta amb uns símptomes semblants als de la grip, com serien dolor muscular, tos, mal de cap i nàusees. Per altra banda, també es pot manifestar per una infecció pulmonar o coneguda també com a malaltia del legionari, caracteritzada per la pneumònia i febre alta, i que pot provocar la mort.

Per altra banda, és una malaltia que no es transmet per contagi entre persones, sinó que es contrau en inhalar vapor d’aigua o aerosols.

Tot i que s’estan realitzant les investigacions pertinents, de moment es desconeix quin seria l’origen d’aquest brot.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics