URGENT

Els policies nacionals i els guàrdia civil allotjats a Pineda continuen als hotels

Compartiu aquesta història

Ahir dimarts, la cadena hotelera de Palafolls CheckIn i l’Ajuntament de Pineda van emetre un comunicat conjunt en què informaven d’un acord per tal que els agents allotjats a l‘hotel abandonessin les instal·lacions ahir mateix, tot i que tenien reserva fins aquest dijous.

El Ministeri d’Interior, però, ha obligat  als policies a quedar-se en aquests hotels de Pineda, en compliment del contracte que tenien en vigor fins el dia 5.

Policies davant de l'Hotel Mont-Palau de Pineda - Foto: Albert Gea / Reuters
Policies davant de l’Hotel Mont-Palau de Pineda – Foto: Albert Gea / Reuters

En el comunicat que van emetre ahir conjuntament l’Ajuntament de Pineda i la cadena dels hotels, s’expressa la voluntat, tant de la companyia hotelera com de l’Ajuntament de Pineda, que els agents dels cossos policials espanyols abandonin l’allotjament, al·legant motius de seguretat i de convivència. Tot plegat succeeix després dels fets ocorreguts durant el dia 1 d’octubre, i després que s’hagin dut a terme aquests dies protestes constants davant dels hotels, com a mostra d’indignació de la població davant de la violència policial.

L’alcalde de Pineda, el socialista Xavier Amor, va desmentir que hi hagués hagut cap tipus de pressió cap a la cadena hotelera, i va assegurar que la decisió de no allargar més l’estada de la policia als hotels era un acord entre el govern municipal i la cadena hotelera, que té seu a Palafolls.

Després de les diverses informacions aparegudes a la premsa d’amenaces i coaccions als hotels per tal que s’expulsessin els agents allotjats, Amor ha volgut aclarir el que sembla ha estat un malentès, i va ser contundent en les seves declaracions.

Per altra banda, Amor va destacar el fet que diumenge a Pineda es va poder desenvolupar una jornada amb total normalitat, tant pel que fa a les votacions del referèndum de diumenge com per l’absència de violència policial.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics