radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Informatiu VespreDivendres, 19:30 -20:00

i després

Parlem en SèrieDivendres, 20:03-20:30
Centenars de persones es manifesten a PLF en rebuig a la violència policial
, / 740 0 0

Centenars de persones es manifesten a PLF en rebuig a la violència policial

Política Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
Inici » Centenars de persones es manifesten a PLF en rebuig a la violència policial

A les 6 de la tarda i davant de l’Ajuntament, centenars de palafollencs van concentrar-se ahir com a mostra de rebuig a la repressió dels cossos de seguretat que es va viure arreu de Catalunya al llarg de diumenge, durant la celebració del referèndum. Abans de la concentració, cap a les 5 de la tarda, diversos manifestants van tallar la carretera d’accés a la Costa Brava, durant uns minuts, amb camions i tractors.

Concentració de rebuig a la violència policial, ahir davant l'Ajuntament de PLF - Foto: Ràdio PLF

Concentració de rebuig a la violència policial, ahir davant l’Ajuntament de PLF – Foto: Ràdio PLF

L’acte, presentat per un dels promotors del referèndum al municipi i alhora regidor d’ERC, Francesc Alemany, va servir per recordar el que es va viure diumenge, amb la violència policial, i fent un reconeixement a totes les persones que van fer possible la defensa dels col·legis electorals, entre ells bombers, pagesos i també mestres, dels quals va reconèixer la tasca de transmetre i explicar als infants la situació viscuda el diumenge. Seguidament, va llegir-se un conte per nens i es va interpretar una dansa.

Al final de l’acte va llegir-se un manifest, en el qual es va condemnar la violència de l’Estat espanyol a través de la repressió aplicada a les persones que havien anat als col·legis.

Al manifest, que van llegir en Moisès, la Silvana, la Núria, la Sònia i la Susanna, es va expressar també que tot plegat no pot quedar sense conseqüències.

A la vegada, també es va reconèixer l’actitud pacífica dels més de 2 milions de catalans i catalanes que van sortir a expressar-se democràticament.

La concentració es va fer amb una gran estelada penjada del balcó de l’Ajuntament de Palafolls i amb la presència d’una de les urnes de plàstic usades al referèndum a Palafolls. Molts dels assistents van aprofitar per fotografiar-se amb l’urna i amb la gran estelada.