URGENT

Palafolls abaixa la persiana

Compartiu aquesta història

IMG_2567Els principals comerços i establiments de Palafolls han secundat avui la vaga general i han decidit no obrir aquest dimarts les seves portes. Només al sector de la restauració, el seguiment ha estat més desigual, i molts bars i cafeteries avui sí han decidit obrir normalment el seu servei.

Pel que fa a les grans empreses dels polígons el seguiment de la vaga ha estat desigual però la majoria d’empreses han continuat la seva tasca productiva amb normalitat o amb certa reducció.

Pel que fa al trànsit, al nostre municipi no hi ha hagut cap incidència viària, i els principals accessos al poble s’han mantingut oberts sense incidències.

Pels volts del migdia, però, diferents tractors de Palafolls i Tordera han tallat a la N2, a l’accés del polígon d’en Puigvert. Ens ho ha explicat en Joan Martí, des de Ràdio Tordera.

Aquest tall ha provocat cues i problemes per accedir també a Mas Reixach.

On s’ha notat molt la vaga és al sector educatiu.  A l’Institut de Palafolls només s’han presentat 4 alumnes i 4 mestres, així com l’equip directiu. Ho explica la Rosa Martínez, directora del centre.

A primària, el claustre de professors de l’escola de Mas Prats va decidir ahir secundar la vaga i mantenir l’activitat amb els serveis mínims. Al centre hi ha uns 55 alumnes avui dimarts segons Rebeca Gomez, directora del centre.

A l’altra escola, a Ferreries, dels 500 alumnes que hi ha al centre s’hi ha presentat una 20a d’alumnes i els mestres estan en serveis mínims atenent als alumnes que s’hi ha presentat avui.

IMG_2574Al CAP de Salut , hi ha hagut un metge i un ginecòleg que han fet vaga avui. El servei s’ha mantingut normalment, excepte les cites prèvies d’aquests facultatius que avui no han anat a treballar.

La vaga s’ha fet, majoritàriament,  per protestar davant la repressió de l’Estat espanyol del referèndum de diumenge a Catalunya per part de les Forces i Cossos de Seguretat com la Guardia Civil i Policia Nacional que han deixat uns 900  ferits, segons la Generalitat, una xifra que el govern espanyol minimitza.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics