URGENT

Palafolls vota “Sí” a la independència amb gairebé un 90% dels vots

Compartiu aquesta història

El referèndum de l’1 d’octubre es va convertir ahir a Palafolls en una jornada festiva i participativa, amb l’Institut de la Font del Ferro com a epicentre.

En total, es van comptabilitzar un total de 2.752 vots emesos, dels quals 2.462 van ser favorables al SÍ a la independència, 207 favorables al NO, 52 en blanc i 31 nuls. Si es té en compte el cens electoral de les eleccions passades, que han estat les dades que hem pogut consultar, la participació a Palafolls al referèndum va ser del 40’9 %. Una participació lleugerament superior a la que es va registrar a la consulta del 9-N de 2014, quan van votar  poc més de 2.600 palafollencs, si bé cal destacar també que llavors l’edat per votar va establir-se als 16 anys.

urnes 1-ODiversos veïns, en declaracions a aquesta emissora, van destacar que la jornada de votació va ser lenta, degut als problemes per votar de l’inici del matí, quan va caure el sistema informàtic de les meses, i que va fer alentir el procés de votació. Malgrat tot, diuen, la intenció era demostrar al govern la intenció de votar de la ciutadania.

Altres veïns es mostraven sorpresos per la participació que van veure a la jornada.

Les portes del col·legi electoral van tancar-se quan faltaven 10 minuts per les 8 del vespre, i amb una especial atenció per si, com havia ocorregut en altres punts del país, venien els cossos policials a requisar el material electoral i on van actuar amb violència contra les persones que hi havia. Un dels veïns ho denunciava als micròfons de Ràdio Palafolls.

De fet, avui dilluns a les 12h hi ha hagut una protesta davant dels ajuntament d’arreu del país per rebutjar i denunciar la violència viscuda durant la jornada d’ahir.

Malgrat tot, però, a Palafolls tant la jornada com el recompte va dur-se a terme amb normalitat, i cap a les 9 del vespre ja es coneixien els resultats, que recordem-ho van donar uns 2.462 vots partidaris a la independència de Catalunya, 207 partidaris del NO, 52 vots en blanc i 31 de nuls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics