URGENT

Vaga d’estudiants a l’Institut de Palafolls a favor del referèndum

Compartiu aquesta història

Per avui dijous i demà divendres hi ha convocada una vaga d’estudiants als centres educatius de secundària i universitats de tot Catalunya, per reivindicar la democràcia i el dret a votar el proper diumenge 1 d’octubre, en el referèndum d’autodeterminació convocat pel Govern català i suspès pel Constitucional. Als centres universitaris la convocatòria de vaga ha començat avui i s’allargarà fins demà, mentre que en el cas dels Instituts alguns sindicats ja van convocar la vaga ahir dimecres, i se segueix fent avui dijous.

Aula de l'Institut de la Font del Ferro - Foto: blanesaldia.cat
Aula de l’Institut de la Font del Ferro – Foto: blanesaldia.cat

A Palafolls, l’Institut de la Font del Ferro presenta avui unes classes majoritàriament buides des dels cursos de 3r d’ESO i fins a 2n de Batxillerat, que són els cursos que s’han adherit a la mobilització. Segons fonts del centre educatiu, la vaga està rebent un seguiment generalitzat.

Els delegats de classe dels cursos que han decidit afegir-se a la vaga van fer arribar ahir les seves sol·licituds a la direcció del centre per tal d’informar de la mobilització de la jornada d’avui. Per demà, això sí, està previst que les classes tornin a la normalitat.

La jornada de mobilització arriba l’endemà que la fiscalia avisés als responsables dels centres escolars i a les famílies que són ells qui tenen la responsabilitat dels alumnes menors d’edat. Avisen que davant de qualsevol situació de risc o en cas que els alumnes provoquin o pateixin danys, la “responsabilitat civil” és dels pares i mares i també de l’escola.

De la mateixa manera, la Fiscalia General de l’Estat ha volgut fer un toc d’atenció a la Conselleria d’Ensenyament, recordant-li que, tot i que els alumnes menors tinguin el permís dels pares i mares per poder sortir del centre i afegir-se a la vaga, les escoles continuaran tenint les “obligacions de custòdia dels menors”.

També el Govern espanyol va pronunciar-se sobre la participació d’alumnes de les escoles catalanes a les manifestacions i mobilitzacions de suport al referèndum. El ministre d’Educació, Íñigo Méndez de Vigo, ha fet arribar un requeriment als centres educatius amb la intenció que els alumnes no vagin a les manifestacions i no puguin ser, diu, “utilitzats”, i ha avisat que l’incompliment del requeriment pot comportar sancions o multes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics