URGENT

Trencament del pacte de govern a l’Ajuntament de Pineda

Compartiu aquesta història

El grup del PDeCAT de Pineda ha anunciat aquesta nit mitjançant una roda de premsa que trenca amb el pacte de govern que fins ara tenia amb el PSC.

Segons els motius exposats a la roda de premsa, el trencament del pacte respon a “motius nacionals”. El president local, Joan Mora, ha declarat a través d’un manifest que la ruptura es deu a la “situació de setge que s’està patint el país”. Diuen que han “esperat tot el possible” perquè se cedissin espais municipals per votar al referèndum de l’1 d’octubre, però que la situació va en contra dels seus ideals i de la seva gent. L’Ajuntament de Pineda és un dels consistoris que, igualment com el de Palafolls, no donen suport a la celebració del referèndum.

Per la seva banda l’alcalde de Pineda, el socialista Xavier Amor ha declarat aquest matí que iniciarà una ronda de contactes per formar govern, tot i que no tancarà res fins passat el referèndum.

L’Ajuntament del municipi comptava fins ahir amb un govern format per 10 regidors del PSC, amb l’alcalde Xavier Amor al capdavant, i dos regidors més provinents del grup del PDeCAT, Francesc Horta i Patrícia Jara. Horta havia estat fins ara regidor adjunt a l’alcaldia, i també regidor de Comerç, Mercats i Agricultura. Per la seva banda, Jara era regidora d’Habitatge i Subministres Energètics.

Amb el pas a l’oposició dels dos regidors del PDeCAT, el PSC de Pineda governarà l’Ajuntament en minoria, ja que quedarà amb 10 regidors, vers els 11 que formaran l’oposició, i que provenen de 6 grups polítics diferents. A més del PDeCAT, l’oposició continuarà comptant amb els regidors d’ERC, Partit Popular, Pineda Sí Pot, Iniciativa-Esquerra Unida i Ciutadans.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics