URGENT

Palafolls no acollirà, de moment, cap acte de la campanya pel referèndum de l’1-O

Compartiu aquesta història
La Brigada Municipal retirant una pancarta. FOTO:ERC
La Brigada Municipal retirant una pancarta. FOTO:ERC

Palafolls no preveu celebrar, per ara, cap acte de la campanya del referèndum d’autodeterminació de l’1-O, almenys en els propers dies, segons han informat a Ràdio Palafolls fonts de grups municipals.

Al llarg d’aquests darrers dies i fins avui divendres, inici de la campanya, el Tribunal Constitucional ha respòs en forma de prohibicions a la convocatòria de la consulta i els seus preparatius previs. En els darrers dies, la Fiscalia ha avisat a tots els càrrecs, persones o entitats que tenen vinculació amb el referèndum per tal que no continuïn amb els preparatius o la difusió de la campanya de l’1-O. De fet, ja han estat citats a declarar els més de 700 alcaldes d’arreu de Catalunya que han firmat el decret de suport al referèndum.

L’Ajuntament de Palafolls és un dels consistoris que no ha signat el decret de suport, i no donarà cobertura al referèndum. Això implicarà no cedir els locals de votació habituals, pel que, si finalment es realitza el referèndum, el local de votació a Palafolls molt probablement seria l’Institut.

Tampoc cediran locals de votació l’Ajuntament de Blanes, així com l’Ajuntament de Pineda de Mar, tots dos amb alcaldes socialistes. Alguns dels consistoris propers que sí que donaran cobertura a la celebració del referèndum són el de Malgrat de Mar, Tordera i Calella entre d’altres. En aquestes poblacions s’estan preparant diversos actes de la campanya, alguns encara per confirmar. A la vegada, no es descarta la realització d’algun acte conjunt entre diferents municipis.

D’altra banda, la brigada municipal ha retirat aquest matí les pancartes que diferents grups independentistes han col·locat aquesta nit coincidint amb l’inici de la campanya pel referèndum. ERC i la JERC han criticat a les xarxes aquesta acció i han assegurat que continuaran incidint en la campanya a favor del Sí al referèndum convocat per la Generalitat pel proper 1 d’octubre.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics