URGENT

Una ruta guiada pel centre explicarà l’evolució de Palafolls durant cinc segles  

Compartiu aquesta història
Fotografia antiga de Palafolls (Ajuntament de Palafolls)
Fotografia antiga de Palafolls (Ajuntament de Palafolls)

És una de les principals novetats de la prèvia de Festa Major de Palafolls. L’assistència és gratuïta i permetrà participar en un recorregut històric sobre l’evolució de Palafolls en els últims 500 anys. De les explicacions se n’encarregarà l’historiador local Xavier Salicrú, autor del llibre “Cases amb eixida i hort” que va editar l’Ajuntament aquestes passades festes de Nadal.

A través d’un recorregut que avançarà pels carrers de Palafolls – des del carrer Passada fins el Palauet- s’aniran descobrint els motius pels quals Palafolls té l’aspecte actual. Per exemple, anteriorment el nucli principal era Sant Genís, s’explicarà per què es van començar a establir cases fora d’aquest nucli o també per què creix Les Ferreries, actual centre de Palafolls.

El recorregut a peu, des de l’antic camí Reial  a l’arquitectura d’Isozaki farà paral·lelament un viatjarà en el temps a través de cinc segles. L’acte de demà es farà per primera vegada i permetrà posar en valor el passat de Palafolls. Se sortirà a les 20h des de l’aparcament del restaurant del carrer Passada, es passaran pels principals carrers del poble com el carrer Major, de Baix, Francesc Macià o Costa Brava, entre d’altres, fins arribar al Palauet, on es posarà punt i final a la ruta.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics