URGENT

Creixen els accidents laborals al Maresme

Compartiu aquesta història

Les últimes dades de sinistralitat laboral de l’últim informa de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal constaten que continuen creixent els accidents laborals. En el segon trimestre es van comunicar 923 sinistres laborals, una xifra que representa un augment de l’1,88% respecte el trimestre anterior i d’un 6,7% en comparació amb el mateix període de l’any anterior. La majoria van patir lesions lleus, però es van produir dues morts. Una xifra preocupant que eleva a 3 les víctimes mortals i que supera la de l’any passat, quan se’n van produir 2.

La tendència a l’alça en la sinistralitat laboral és una sintonia generalitzada a la província i a Catalunya en general. El repunt s’ha registrat sobretot en el col·lectiu d’homes amb un augment del 3,5%, en canvi les dones han patit menys accidents. En canvi, si la comparativa s’amplia a nivell anual, és en el femení on s’observa un augment en els sinistres al lloc de feina.

Pel que fa als àmbits, el sector serveis és on es concentren més accidents (65%), seguit de la indústria (20%), la construcció (13%) i l’agricultura (2%). Però el sector que pateix més accidents en termes absoluts no és, necessariament, el que presenta l’índex més elevat. En relació amb el nombre d’afiliats a la seguretat social, el món de l’agricultura i la construcció és hi ha un índex de sinistralitat més alt.

El Maresme continua mantenint-se per sobre de l’índex de sinistralitat laboral de la província i de Catalunya.

evolucio trimstral

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics