URGENT

La nova Ordenança de Terrasses de Blanes, a aprovació aquest dijous

Compartiu aquesta història
Terrassa al Passeig de Mar (Ajuntament de Blanes)
Terrassa al Passeig de Mar (Ajuntament de Blanes)

L’Ajuntament blanenc durà a aprovació la nova Ordenança de Terrassa al ple ordinari que se celebrarà aquest dijous 31 d’agost. La normativa que se sotmetrà a aprovació inicial regularà les terrasses a la via pública. El seu objectiu és compatibilitzar els diversos usos que es fan de la via pública, tant els públics com els privats.

Fa 10 mesos que s’està treballant en la redacció de l’ordenança que ha comptat ambla implicació del govern, la resta de grups polítics, sectors afectats, entitats i la ciutadania que ha fet aportacions en els esborranys que s’han redactat i on s’hi ha incorporat part de les 35 al·legacions presentades al respecte.

La normativa ha de regular les terrasses de bars i restaurants amb l’objectiu de fer-les més compatibles amb la resta d’usos de la via pública i els vianants. L’actual document és de fa 18 anys, pel que l’Ajuntament ha apostat per l’actualització del text i adaptar-lo a la realitat turística de Blanes.

Un cop s’hagi aprovat la nova normativa de manera definitiva, ja s’ha contemplat un període transitori de quatre anys amb l’objectiu que els establiments comptin amb prou temps per poder adaptar-s’hi.

D’altra banda, durant aquest mateix període transitori l’Ajuntament de Blanes s’ha compromès a fer-se càrrec de la rehabilitació de les pèrgoles municipals situades al llarg del Passeig de Mar en diversos trams. La taxa prevista de manteniment no s’aplicarà fins que no s’hagin realitzat aquestes tasques.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics