radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
Malgrat senyalitzarà camins escolars
, / 1298 0 0

Malgrat senyalitzarà camins escolars

Mobilitat Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
Inici » Malgrat senyalitzarà camins escolars

El Pla de Mobilitat, que es presentarà el proper 5 de setembre, inclou la creació de camins escolars. L’objectiu és proporcionar als alumnes un itinerari segur en el trajecte de casa a l’escola. De fet, aquests trajectes van néixer amb la voluntat de facilitar el transport a peu dels nens i nenes a l’escola a través de la millora de seguretat i senyalitzacions.

L’Ajuntament  de Malgrat ja hi està treballant en col·laboració amb la Policia Local del municipi. La intenció és que abans de final d’any ja s’enllesteixin els traçats, que han nascut d’una demanda de les escoles. El camí estarà senyalitzat amb tòtems i pintura visible  i resseguirà els principals vials per arribar als centres.

La majoria de les escoles, per exemple Mare de Déu de Montserrat, Fonlladosa i l’Institut Ramón Turró, es concentren al centre de Malgrat, el que facilitarà la creació del nou traçat. De fet,  l’escola Vedruna, situada més a l’oest, ja compta amb el tancament dels carrers del voltant a les hores d’entrada i sortida de les classes. Però encara no compta amb camí escolar.

El Pla de Mobilitat modificarà en els propers 14 anys la mobilitat actual del municipi. Segons ha manifestat l’Ajuntament, un lleuger canvi implica una cadena de modificacions per mantenir una correcta mobilitat. Per exemple, es canviaran direccions, el que implicarà que també s’haurà de reformular el sentit d’aparcament.

El projecte es desenvoluparà en dues fases, una en 6 anys i una segona en 8. La resta de detalls del Pla de Mobilitat es presentarà als ciutadans a principis de setembre.