radiopalafolls.cat


play

Ara fem

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00 -12:00

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Territori defensa la vinyeta de l’autopista per descongestionar la N-II
, / 644 0 0

Territori defensa la vinyeta de l’autopista per descongestionar la N-II

COMPARTEIX-HO
Inici » Territori defensa la vinyeta de l’autopista per descongestionar la N-II

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat defensa que permetrà un estalvi econòmic i reduir el trànsit als altres vials, però admet que s’hauran de buscar acords en les vies de titularitat estatal. El govern català té la intenció de crear una tarifa plana per transitar a les autopistes catalanes d’entre 40 i 110 euros que pagarien tots els propietaris de vehicles.

Així, segons un estudi de la conselleria, els vehicles que circulen per la N-II al seu pas pel Maresme passarien de 24.400 a 9.500. Per tant, s’argumenta que es reduirà un 60% el trànsit. Per la seva banda, l’autopista passaria dels 34.800 actuals, a 46.000. En aquest cas, el trànsit a la C-32 augmentaria un 32%.

Segons Territori, el nou impost permetrà reduir el temps utilitzat en els desplaçaments, les emissions i l’accidentalitat. Així, el secretari d’Infraestructures, Ricard Font, defensa que es generarà més “fluïdesa” i seguretat”.

La tarifa es vol implementar el 2019 i plataformes com Preservem el Maresme ja s’hi han mostrat contràries. Consideren que és nou tipus de peatge davant la imminent finalització de la concessió de la C-32 l’any 2021.

La Conselleria defensa, però que suposaria un estalvi per a l’administració de 162 milions d’euros

(El Periódico)