URGENT

Els atemptats no han afectat l’ocupació turística de la zona

Compartiu aquesta història

La Diputació de Barcelona assegura que no hi ha hagut més cancel·lacions de les que són habituals i que la tendència ja és la normalització. Aquest és l’anàlisi que ha fet l’ens supraminicipal després dels atemptats de la setmana passada i d’haver estat en contacte amb les principals empreses turístiques de la demarcació.

Pel que fa a l’Alt Maresme, segons publica El Punt, el turisme tampoc s’ha vist afectat pels successos del 17 d’agost. L’ocupació es manté en nivells similars a l’any anterior i la majoria d’anul·lacions que s’han produït, que representarien un 3% de les reserves, s’han concentrat el cap de setmana posterior als atemptats. El que sí que s’ha notat, en declaracions recollides al diari de la presidenta de l’Associació Turística de Calella, Isabel Mallol, és una reducció de les excursions a Barcelona i que els turistes passen més temps a l’hotel.

Fonts del sector turístic creuen que l’acció feta pels cossos de seguretat i la implicació ciutadana hauria permès generar una sensació de seguretat i de fortalesa i hauria ajudat a normalitzar la situació en zones d’alta ocupació.

L’ocupació turística a la demarcació de Barcelona va créixer de forma generalitzada el passat mes de juliol respecte el 2016 a totes les tipologies d’allotjament: establiments hotelers, de turisme rural, càmpings i apartaments turístics. El Maresme és una de les comarques de la província on al juliol s’hi va registrar una de les ocupacions més altes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics