URGENT

Malgrat es convertirà en territori cardioprotegit

Compartiu aquesta història
Desfibril·lador automàtic. (Fotografia: Girona Territori Cardioprotegit)
Desfibril·lador automàtic. (Fotografia: Girona Territori Cardioprotegit)

El municipi de Malgrat de Mar es vol convertir en territori cardioprotegit. Una experiència iniciada a les comarques gironines i que s’està desplegant progressivament al llarg de tot el territori català.

Per fer-ho possible, el govern malgratenc ha destinat una partida inicial de 8.000, que servirà per comprar una desena de desfibril·ladors externs. Els aparells estaran ubicats al carrer, en punts de pública concurrència. En aquest sentit, se n’instal·laran a la façana del consistori, els dos pavellons esportius i l’estació de tren, entre d’altres.

Per al 2018, el consistori preveu destinar una altra dotació econòmica per seguir ampliant la xarxa de desfibril·ladors al carrer.

Des de l’àrea de Salut Comunitària, s’ha manifestat que la mesura respon a la necessitat de vetllar per la salut i la seguretat dels veïns i veïnes del municipi.

Pel que fa als aparells que es van adquirir recentment, i que actualment es troben a l’interior de diverses dependències i edificis municipals, des del consistori s’ha assegurat que es renovaran ja que pràcticament han quedat obsolets.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics