URGENT

Recullen 30 quilos de deixalles del mar després dels Focs de Blanes

Compartiu aquesta història
Recullen 30 kg de residues en la 1a neteja del fons marí de Blanes (Ajuntament de Blanes)
Recullen 30 kg de residues en la 1a neteja del fons marí de Blanes (Ajuntament de Blanes)

Aquest dimecres es va fer la primera neteja del Fons Marí després del Concurs de Focs de Blanes. Una trentena de bussejadors han participat en l’experiència que es fa cada any per preservar el medi ambient i l’entorn de Sa Palomera, el punt des d’on es llancen els focs.

De fet, en l’edició d’enguany del Concurs es va incloure com a requisit que els focs aquàtics fossin de material biodegradable.

En la primera neteja no només s’ha recollit material procedent dels cinc dies del Concurs, sinó també altra tipus de brossa.

En total, se n’han 30’410 kg de petits residus, majoritàriament plàstics seguits per objectes de paper o cartró, llaunes i diferents metalls, tovalloletes d’un sol ús i altres productes

D’entre els objectes, s’hi ha trobat un passaport d’un holandès. La recollida vol conscienciar a la ciutadania que el mar no es un abocador.
L’activitat s’ha completat amb una paradeta informativa que s’ha instal·lat sota una carpa, a l’entrada d’accés a la platja on també hi havia els recipients on s’ha anat dipositant i destriant el material recollit

 

L’última neteja es va realitzar el passat mes de maig i aleshores es van treure 8.000 quilos de residus. La de l’any passat corresponent a la setmana posterior dels Focs, va treure 131 quilos de brossa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics