URGENT

Intercepten una barca a Malgrat per pesca il·legal  

Compartiu aquesta història
Embarcació recreativa intervinguda per pesca il·legal (Foto: Guàrdia Civil)
Embarcació recreativa intervinguda per pesca il·legal (Foto: Guàrdia Civil)

La Guàrdia Civil de Premià de Mar ha denunciat el propietari d’una embarcació recreativa que utilitzava eines de pesca professional. Els fets es van produir a Malgrat el 24 de juliol quan el Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil va detectar una barca d’oci a motor, de 6 metres d’eslora, que pescava amb una xarxa de 500 metres. Aquest sistema està considerat professional i per tant prohibit en embarcacions d’esbarjo.

Quan la barca va arribar a la platja, els agents van procedir a aixecar acta al seu propietari per una infracció contra la Llei de Pesca.

Es van intervenir 5,2 kg de peix de diferents espècies i a més, de mides antireglamentàries. Es van decomissar les captures il·legals i es van traslladar a la llotja d’Arenys de Mar per la seva correcta identificació. A més, se li van prendre les xarxes de pesca utilitzades que es van deixar requisades al port d’Arenys.

Aquestes pràctiques són una “flagrant competència deslleial”, diu la Guàrdia Civil. A més de causar un perjudici “directe” al medi ambient per atemptar contra la conservació dels recursos pesquers i mediambientals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics