URGENT

Dissabte vinent es posen a la venda les entrades dels Empestats  

Compartiu aquesta història

Malgrat de Mar. Festa dels Empestats, que recrea la pesta bubònica del segle XVII. Festa major. Foto: Ajuntament Malgrat de MarLa sisena edició de la Festa dels Empestats se celebrarà el proper 14 d’agost a Malgrat de Mar i girarà, com cada any, entorn la Pesta Bubònica. La temàtica concreta es reserva com a element sorpresa de la guia teatralitzada, que posa a la venda les entrades el dissabte que ve, 5 d’agost, a les 19h al Centre Cultural.

En un sol dia s’espera vendre els 550 tiquets per la visita única del 14 d’agost. Cada edició s’han generat cues per aconseguir alguna de les entrades pels Empestats i la previsió és que s’exhaureixin en qüestió d’hores, com ja ha passat en els darrers anys. Cada persona en podrà adquirir un màxim de 6.

La ruta, que també s’ha preferit no fer-la pública per mantenir el misteri dels Empestats, recorrerà el casc antic de Malgrat. Començarà al Parc del Castell i des d’allà es traçar l’itinerari històric. Ho explica el portaveu dels Empestats, Joan Piña.

Aquells que es quedin sense entrades, no podran veure en directe els Empestats d’enguany, però en podran gaudir en diferit. L’organització edita un vídeo de les visites que es presenta per les festes d’hivern de Sant Nicolau.

L’any passat hi van haver tensions entre l’Ajuntament i l’organització quan s’apuntava a què l’administració havia incomplert alguns dels compromisos assumits i la manca d’implicació. Després de fer les paus al setembre de l’any passat i del canvi de govern, sembla que els Empestats d’enguany han aconseguit més implicació de l’Ajuntament. Piña assegura que s’ha millorat la coordinació respecte l’any passat. En un futur es vol traslladar l’esdeveniment en més jornades, pel que en aquest cas necessitarien més suport del consistori.

Els Empestats són el resultat d’un any de preparació amb un important treball darrera, tant de vestuari, guió, atrezzo com dels actors i organitzadors. La iniciativa és molt ben rebuda i un exemple és la rapidesa amb què s’han esgotat les entrades els altres anys. La Festa s’inclou dins la programació de la Festa Major de Malgrat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics