URGENT

Una dècada de “respir” pels cuidadors de persones grans

Compartiu aquesta història

El servei Respir naixia amb la voluntat de proporcionar un moment de descans als cuidadors o familiars de persones grans o afectades amb alguna malaltia i que tenen algun tipus de dependència. El “Respir”  rep precisament aquest nom per donar uns moments de descans als cuidadors i que puguin desenvolupar amb normalitat les seves activitats diàries.

L’Elisa és una de les usuaris. Inicialment era reticent a anar-hi, però després de provar-ho n’està, diu, “molt contenta” perquè és un punt de trobada amb persones de la seva edat.

Durant tot el 2016 es va atendre de mitjana 14 persones mensuals, amb un total d’usuaris atesos de 21, tot dones.  En 10 anys s’han atès 88 casos. Així, els usuaris de l’any passat representen una quarta part del total.

El Respir fa una dècada que està en funcionament i proporciona un espai per a la gent gran que necessiten un acompanyament. Realitzen activitats lúdiques i educatives per estimular la memòria, i també d’altres de sensorials com gimnàstica adaptada.  Els professionals del “Respir” els donen suport en el control de les dietes o també en l’administració de medicaments. Són declaracions de l’educadora social, la Liliana Ayné.

El servei, que s’ubica en el primer pis del Casal d’Avis de Palafolls, ofereix també l’opció de menjador. En total, l’any passat es van servir 1.652 menús que tenen en compte les necessitats alimentàries de cadascuna dels usuaris, sobretot en casos de intolerància o diabetis.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics