URGENT

L’Ajuntament cedirà un terreny per construir el nou CAP

Compartiu aquesta història
CAP de Palafolls
CAP de Palafolls

La Generalitat i l’Ajuntament ja fa temps que estan en converses per renovar el Centre d’Atenció Primària de Palafolls.El consistori era partidari d’arreglar i actualitzar les actuals instal·lacions, però el Departament de Salut creu més adient optar per aixecar un nou edifici. Les dues administracions han acabat acordant la cessió d’un terreny a la Generalitat per a què s’hi construeixi el nou CAP. El sòl que es donarà al Govern català es troba situat entre l’avinguda Pau Casals i l’Institut. Es tracta d’un terreny de 2.400m2.

Segons ha confirmat el Departament de Salut, els seus tècnics ara han d’estudiar la viabilitat del solar que proposa l’Ajuntament i acceptar-ne la cessió.

El passat més de març, Salut ja va comunicar per carta a l’Ajuntament la voluntat de construir un nou CAP per substituir l’actual ambulatori. El Consistori volia que el Govern assumís la propietat de l’actual centre i que hi invertís en millores. El CAP, ubicat al carrer Sindicat, té més  de 30 anys i és un dels pocs de titularitat municipal, un fet que segons l’administració local  “és un greuge”.

Va ser el mateix Ajuntament que va fer les obres del centre de salut. Segons ha manifestat el consistori, es vol que el Govern inclogui en els propers pressupostos les obres. Per la seva banda, Salut no ha concretat quan preveu executar-les.L’actual CAP es podria destinar a nous espais per entitats o dependències municipals, com la nova Oficina d’Atenció Ciutadana. La seva futura utilitat encara no s’ha concretat.

El punt s’ha inclòs a l’ordre del dia del ple que se celebrarà el divendres, on s’informarà de l’estat de les converses entre les dues administracions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics