URGENT

Blanes estrena els focs més respectuosos amb el medi ambient

Compartiu aquesta història

 

Pla general de la platja plena de persones per veure els focs de Blanes (Ajuntament de Blanes)
Pla general de la platja plena de persones per veure els focs de Blanes (Ajuntament de Blanes)

Les previsions de l’Ajuntament es compleixen. Només en la primera nit ja es van aplegar a la platja de Blanes 200.000 espectadors,  per gaudir de l’edició del  Concurs internacional de focs més respectuosa amb el fons marí. Per primer cop,  s’ha exigit a les empreses participants que utilitzin materials biodegradables per fer la part de focs aquàtics i respectar així l’entorn natural de la Roca de Sa Palomera.

El 47è Concurs començava el dissabte amb l’espectacle de la madrilenya Vulcano que va deixar el públic bocabadat amb un trepidant inici de Festa Major. L’empresa ja va endur-se l’any 2009 el primer premi del concurs i enguany ha arribat disposada a revalidar-lo.

D’entre els milers de persones que s’han aplegat a la platja de Blanes, n’hi ha de la ciutat veïna, dels municipis del voltant, però també turistes d’arreu del continent.  És el cas per exemple de la sueca Sofia, que veia l’espectacle per primera vegada,  i l’Elisabet, vinguda des de Girona després d’uns anys sense assistir-hi.

El concurs ha continuat aquest passat diumenge amb la companyia Pirotècnia Tomás, de Castelló. La pluja no ha espantat el públic i la ciutat s’ha tornat a omplir de gom a gom per veure l’esclat de llums i colors en el segon dia del concurs.

Avui a la nit serà el torn de Germans Ferrández de Múrcia, que van guanyar en l’edició de l’any passat. Els francesos Régie Fête Pyrotechnie participaran el dimarts i els asturians Pirotècnia Pablo tancaran el dimecres, diada de Santa Anna, el programa d’enguany.
El guanyador del concurs obté, a banda del premi de 6.000 euros, tres contractes per fer el castell de focs a les Fires de Girona, la festa major de Lloret de Mar i la participació al concurs de Blanes de l’any que ve. A més enguany s’ha creat un segon premi valorat en 2.000 euros. El veredicte es farà públic el dijous 27 al Teatre de Blanes en un acte obert al públic.

 

 

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics