URGENT

11 escrits competeixen en la IX Mostra Literària de Palafolls

Compartiu aquesta història

mostra-generalFa un mes que es va tancar el termini per presentar originals i aquest dissabte es farà públic el veredicte del jurat. En total s’han rebut 11 narracions. El gruix més important competeix en la categoria d’adults, on s’han rebut 8 escrits. La infantil entre 10 i 12 anys n’hi participen 2 i la dels més menuts, entre 6 i 9 anys, només un participant. La tercera categoria, la de joves entre 13 i 17 anys ha quedat deserta perquè no s’hi ha presentat cap escrit.

Durant un mes, les 5 persones relacionades amb el món de la cultura que formen el jurat han llegit i valorat els textos seguint diversos criteris com el lèxic o l’originalitat. Són declaracions d’en Xavier Sitjà, que enguany s’ha incorporat en el jurat.

El jurat no sap qui és l’autor de cadascun dels escrits, ja que s’han hagut de presentar sota pseudònim. No serà fins el dissabte a les 12h a la Biblioteca quan se’n revelarà l’autoria i es farà l’entrega de guardons. La categoria d’adults és la més ben dotada, coincidint amb la que abraça una franja d’edat més àmplia. El guanyador s’endurà 200 euros.

La temàtica és lliure, no només s’han presentat narracions sinó també poemes. Entre les categories, es constata l’evolució en cadascuna de les franges d’edat.

L’any passat també hi van participar al voltant d’una dotzena de persones. Els dos premis més ben dotats, el de la categoria adulta i joves, se’l van endur dos germans, Oriol i Marc Grèbol.

Els textos són escrits en català, sense límit d’extensió ni temàtica i presentats de forma anònima.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics