URGENT

Blanes activarà més de 300 efectius per mantenir la seguretat dels Focs

Compartiu aquesta història
Més de 300 efectius durant les Festes de Blanes (Ajuntament de Blanes)
Més de 300 efectius durant les Festes de Blanes (Ajuntament de Blanes)

Durant les 5 nits del Concurs Internacional de Focs, més de 300 efectius policials, de protecció civil i sanitaris treballaran per garantir la seguretat dels espectadors durant els espectacles pirotècnics. El Festival tindrà lloc entre el 22 i el 26 de juliol en motiu de la Festa Major de Santa Anna.
S’han redactat sis plans d’autoprotecció, entre els que hi ha el Pla de Seguretat i Emergències.

Ja l’any passat es van implementar mesures més exhaustives a causa de l’Alerta Antiterrorista nivell 4 sobre 5. Les actuacions tenen a veure sobretot amb la circulació de vehicles i camions i un reforç de la seguretat policial especialment al voltant de la zona de llançament dels focs

Policia Local i Protecció Civil calculen que es concentraran a Blanes prop d’un milió d’espectadors, entre 150.000 i 200.000 persones cada dia.

El Pla de seguretat mobilitzarà cada nit més de 300 efectius humans entre agents policials, bombers, protecció civil, tècnics sanitaris i equips de logística. L’operatiu cobrirà tota la façana marítima de Blanes amb una extensió d’1,5 km, des del Lloc de Socors de S’Abanell fins al port.

Durant els dies en què durin els focs hi haurà restriccions de circulació al centre de Blanes. La Policia Local recomana als conductors d’altres poblacions que arribin amb prou temps a la ciutat que no esperin a última hora perquè no es trobin retencions a les carreteres. També s’aconsella que no es faci una sortida cop.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics