URGENT

L’oposició de MLG, a favor de l’àrea comercial, però no de la consulta

Compartiu aquesta història

Els dos partits  a l’oposició, PP i PSC, volen l’àrea comercial, però no recolzen sotmetre la decisió en una consulta popular del proper 20,21 i 22 de juliol.

Pel que fa al PSC, les negociacions amb els promotors es van coure mentre ells governaven, pel que no veuen amb bons ulls que l’actual executiu es faci seu el projecte. Els socialistes recorden que feia 2 anys que negociaven amb els impulsors, abans que es trunqués el seu govern. El partit vol l’àrea comercial, però no participarà en la consulta.

Consideren que tenen més motius per no formar-ne part. Apunten que el govern “està totalment dividit” , motiu pel qual utilitzen el “comodí del públic”, segons els socialistes. Consideren que cal seguir negociant i tirar endavant la modificació del POUM, però argumenten que el projecte és herència seva. Coincideixen amb el PP en què és l’Ajuntament el que ha d’aprovar el canvi d’ordenació.

Des del PP a l’oposició, tampoc es comparteix l’organització de la consulta. La regidora Ana Vega considera que és una decisió que s’ha de prendre des de l’Ajuntament. Tampoc veu clar que s’inverteixin diners públics en la consulta i titlla el govern de “covard” i els acusa d’eludir les seves responsabilitats polítiques. El grup defensa el “sí”, però ha donat llibertat als seus.

A grans trets, més de la meitat dels grups polítics de l’Ajuntament de Malgrat volen que el projecte de l’àrea comercial tiri endavant. Són 4 dels 7 totals. Dos d’ells estan al govern, Junts per Malgrat i PDeCat, i els altres a l’oposició: PP i PSC, però amb matisos.

Tots quatre partits coincideixen en què seria una oportunitat per Malgrat i  que contribuiria al desenvolupament econòmic. Per JXM ampliaria l’oferta comercial i pel PDeCAT es tracta de mantenir el vot de coherència que van donar al POUM. Tots dos promouen el “Sí” entre els seus.

Però dins el govern hi ha divergències. Per contra, ERC és l’únic que s’hi ha oposat perquè considera que Malgrat podria perdre la seva identitat i la CUP no es mulla, defensen que han de ser els votants els que ho han de decidir.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics