URGENT

Els partits del govern local coincideixen en no col·laborar amb l’ 1-O

Compartiu aquesta història

 

Una setmana després que l’alcalde Valentí Agustí digués que l’Ajuntament no col·laboraria amb el referèndum, també s’ha posicionat la resta del govern.

La cúpula local integrada  -a banda del PSC- per Juan Andrés Osorio d’ICV-EUiA i l’antic C’s i ara no adscrit Martí Victòria, recolzaria les declaracions del batlle socialista.

En dues entrevistes sense titulars, tots dos polítics es mantenen en la seva línia i ratifiquen el posicionament de l’Ajuntament. ICV-EUiA de Palafolls de moment no recolzaria un referèndum unilateral tal i com s’ha plantejat pel proper 1 d’octubre, però Osorio diu que acabaran de definir-se en funció del que es decideixi des dels Comuns en l’assembla d’aquest dissabte. L’ecosocialista s’ha mostrat partidari d’una república federal i alerta que enmig del debat independentista els treballadors estan perdent els seus drets.

El no adscrit Martí Victòria segueix la línia del PSC de no recolzar ni col·laborar amb el referèndum. L’ex Ciutadans es posiciona a favor d’un referèndum pactat amb l’Estat, desmarcant-se de la línia del seu antic partit. Defensa que s’haurien de reprendre les negociacions entre el Govern català i l’espanyol i en cas que no es canviïn els termes de l’1-O,  defensa que l’Ajuntament de Palafolls no hi col·labori.

De moment els 3 partits que integren el govern palafollenc conflueixen en la il·legalitat del referèndum i en no cedir espais municipals per posar les urnes de la votació de l’1-O.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics