radiopalafolls.cat


play

Ara fem

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00 -12:00

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
L’Ajuntament tanca el 2016 amb números verds, però augmenta el deute
, / 890 0 0

L’Ajuntament tanca el 2016 amb números verds, però augmenta el deute

Economia Política

2 minute

COMPARTEIX-HO
Inici » L’Ajuntament tanca el 2016 amb números verds, però augmenta el deute

El 2016 es va tancar a l’Ajuntament de Palafolls amb números positius i un romanent de tresoreria de 2.554 euros.

Segons les dades econòmiques corresponents a l’últim ple, en data de 31 de desembre del 2016, el consistori va tancar amb números verds. La xifra, però, és molt inferior a la de l’exercici anterior del 2015 quan s’aconseguia un romanent de tresoreria d’uns 600 mil euros, uns diners que s’havien de destinar a eixugar el deute del consistori.

El 2016 va augmentar el deute viu després de la reducció del 2014. Es va tancar amb un endeutament de 2,4 milions d’euros, el que representa un 26% del pressupost ordinari.

La quantitat se situa lluny del màxim permès per llei que és del 110%  i també marca distàncies amb la restricció del 75%, a partir del qual s’ha de demanar autorització per continuar endeutant-se. Són declaracions de Dolors Agüera, regidora d’Hisenda.

Segons les mateixes dades, el consistori es manté dins els paràmetres permesos.   La intenció del consistori, com ja s’ha manifestat anteriorment, és la de tancar el mandat sense deute. Així ho ha tornat a dir l’alcalde Valentí Agustí, mentre l’oposició es mostra escèptica amb què s’aconsegueixi.

La situació suposa  un deute de 245 euros per habitant. La quantitat ha augmentat 50 euros en un any, però s’allunya de deute de fa 6 anys quan s’enfilava a 447 euros per cada palafollenc. El deute ha passat 1,9 milions el 2015, a 2,4 el 2016.