URGENT

Municipis d’ERC demanen els serveis de l’Agència dels Boscos, malgrat votar-hi en contra

Compartiu aquesta història

En l’últim Consell d’Alcaldes del Consell Comarcal, 15 alcaldes d’ERC, la CUP i un independent van votar en contra de la creació de l’Agència de Boscos. Consideraven que se solapaven competències amb el Departament d’Agricultura de la Generalitat.

Segons ha explicat el president de l’ens comarcal, Miquel Àngel Martínez, dels 7 municipis que han sol·licitat els serveis de l’Agència de Boscos, 6 estan governats per ERC.

Martínez s’ha mantingut políticament correcte i no ha especificat els municipis que estan subscrits al servei malgrat haver-s’hi oposat. El conflicte polític tornava al Consell Comarcal, però per Miquel Àngel Martínez no es pot renunciar a la gestió forestal i a la lluita contra el Tomicus i el canvi climàtic.

Reconeixia que no tenen competències al respecte, però sí que se’n tenen per reclamar a la Generalitat que inverteixi en gestió forestal en el territori. El Consell Comarcal continua reclamant al Govern que actuï.

Entre el Maresme i el Vallès Oriental hi ha 850 hectàrees de pi pinyer que ja són irrecuperables i es necessiten 2,5 milions d’euros per retirar els exemplars afectats.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics