URGENT

L’atur torna a baixar a Palafolls

Compartiu aquesta història

Continua el descens dels aturats al municipi, coincidint amb la temporada estival. El mes de juny s’ha tancat amb 507 aturats, 18 menys que al maig, una reducció del 3,4%. És el quart mes seguit que es registra una reducció de les persones sense feina. Des del mes de març, Palafolls ha restat més d’un centenar de treballadors de la cua de l’atur.

Són les millors xifres en els últims 10 anys, des de l’inici de la crisi econòmica. Ja és un habitual que l’atur es redueixi amb l’inici de la temporada alta i l’arribada de turistes a la costa, però és la primera vegada que es registra un atur tant baix en un mes de juny a Palafolls.

Pel que fa als municipis veïns, la sintonia és la mateixa. Tots resten persones sense feina. El que més, en tant per cents, és Blanes. A finals de mes tenia 2.271 aturats, un 11,3% menys que al maig, després de restar 290 persones. El segueix Pineda que també ha disminuït les xifres i ha aconseguit baixar per sota dels dos milers d’aturats, el juny es va tancar amb 1.910.

La reducció a Malgrat és del 6,2% i tanca el juny amb 936. Per últim Tordera que n’ha restat 67 i se situa en 1.120. Palafolls és el que un percentatge de reducció més baix, després de restar 18 persones, però en canvi té la tercera taxa d’atur més baixa de la zona, 13,9%.

En el conjunt del Maresme les xifres també són positives. Més d’un miler de persones han abandonat les llistes de l’atur i per primera vegada s’ha baixat a les 25.202. De fet, el mes passat ja es va aconseguir passar dels 27.000 als 26.000.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics