URGENT

L’alcalde de Blanes es retracta de la comparació entre Dinamarca i el Magreb    

Compartiu aquesta història

En un discurs en el ple celebrat ahir a l’Ajuntament, l’alcalde blanenc, Miquel Lupiáñez es va disculpar per les declaracions que va fer sobre el referèndum on comparava la distància entre Catalunya i Espanya amb Dinamarca i el Magreb.

Lupiáñez ha qualificat d’ “error” la valoració i ha demanat perdó “a tots aquells que es van sentir ofesos”. L’alcalde ha carregat contra els que, diu, han “tergiversat” les seves paraules “moguts per interessos polítics amb l’objectiu de “fer mal i crear polèmica”.

L'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez. Aj. Blanes
L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez. Aj. Blanes

En una entrevista radiofònica, Lupiáñez defensava poder fer campanya pel “no”. Es posicionava en contra d’un referèndum no pactat, però reconeixia que si s’arribava a celebrar el proper 1 d’octubre, aniria a votar en contra de la independència.

El batlle defensava les urnes com un acte de democràcia, però l’executiva del seu partit no tardava en estirar-li les orelles i demanar-li que rectifiqués.

Ha tancat l’aclariment comentant en castellà que és “andalús de naixement i català d’adopció, per això entenc que les meves paraules han pogut ofendre”.

Amb aquest discurs donava per tancada la polèmica que s’ha creat al voltant de les seves paraules.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics