URGENT

L’Ajuntament de PLF no col·laborarà en el referèndum

Compartiu aquesta història

 

L'alcalde de PLF Valentí Agustí (PSC). RP
L’alcalde de PLF Valentí Agustí (PSC). RP

L’alcalde socialista Valentí Agustí es manté en la mateixa línia que el seu partit. El referèndum de l’1-O no comptarà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palafolls. Agustí diu que s’actuarà “de la mateixa manera que el 9N”, quan es van obrir els col·legis per decisió dels directors dels centres i la Policia Local va realitzar tasques de vigilància.

Si el referèndum no és pactat, l’alcalde no es desmarca del PSC. Tot i això, argumenta que s’ha de parlar amb la resta del govern local, integrat pel PSC però també per ICV-EUiA i el no adscrit, Martí Victòria.

Agustí considera que és massa d’hora per a què Catalunya s’independitzi. Per l’alcalde, el problema és amb el PP, no amb Espanya. Si bé és cert que reconeix que també existeix l’esquerra espanyolista del PSOE, apunta que caldria esperar a què es canviés el color del govern central.

L’alcalde ha canviat d’opinió i diu que una votació pactada desencallaria la situació actual, però assegura que no seria la solució al problema. Considera que caldria més informació i posa en dubte l’opinió de les majories.

Agustí creu que Catalunya acabarà essent independent “algun dia” perquè diu que és la tendència i el sentiment dels joves, tot i que es manté contrari a la independència.

Valentí Agustí no segueix els passos del seu homòleg blanenc. Miquel Lupiáñez es va desmarcar del partit a l’hora de defensar el referèndum. Tot i que posteriorment ha aclarit que l’Ajuntament de Blanes no hi col·laborarà, Lupiáñez continua essent partidari de poder fer campanya pel “no”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics