URGENT

Comença la temporada de bany al Maresme amb unes aigües “excel·lents”

Compartiu aquesta història

Les platges de la comarca tenen una qualitat de l’aigua excel·lent, segons les analítiques de l’Agència Catalana de l’Aigua. Hi ha 10 depuradores de la comarca que aboquen aigua a la costa un cop ha sigut tractada. La xarxa de sanejament s’assegura que l’aigua estigui lliure de qualsevol substància nociva, però a vegades es poden donar situacions d’alarma entre els banyistes com l’aparició d’escumes. L’ens comarcal argumenta  que és el resultat de processos naturals relacionats amb la degradació de la matèria orgànica i no amb la contaminació de les aigües.

A banda d’aquest aspecte, n’hi ha d’altre com l’aparició de plàstics i objectes que poden provocar sensació de brutícia. El Consell Comarcal matisa que en aquests casos la causa no és la xarxa de sanejament, sinó l’ incivisme dels usuaris.

Els controls en el cas de Malgrat es van realitzar entre el 5 i el 18de juny a tres punts diferents: la Punta de la Tordera de la Conca, Malgrat Centre i l’Astillero. En tots tres casos la qualitat és excel·lent.

Les platges de la zona han revalidat les 5 banderes blaves. Catalunya és el tercer territori de l’Estat amb més banderes blaves  les platges, precedit només per Galícia i el País Valencià.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics