URGENT

La comarca esquiva l’onada de calor del dijous

Compartiu aquesta història

procicatProtecció Civil ha activat l’alerta pel Pla PROCICAT per l’onada de calor que afectarà aquest dijous a Catalunya. Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya les temperatures extremes per aquesta època de l’any es podran allargar fins divendres.  Les temperatures d’avui a la comarca no entren dins de les consideres extremes, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) i tampoc s’espera que demà dijous afecti a la zona. Tot i això, la comarca amb la que compartim límits, La Selva, sí que està en alerta perquè s’espera que les temperatures suposin un “perill moderat”.

Cal tenir en consideració les recomanacions de Protecció Civil, perquè tot i que no s’arribi a temperatures extremes, la calor pot afectar la salut d’alguns col·lectius vulnerables com gent gran, nadons o malalts.

Es recomana evitar les activitats físiques intenses a les hores de més calor i beure molta aigua. També visitar un cop al dia els familiars o veïns grans que visquin sols per assegurar-se que s’hidraten i que es troben en bon estat davant les altes temperatures.

És recomanable tancar les persianes i finestres durant el dia on toca el sol, portar una gorra o barret, utilitzar preferiblement roba de coto i colors clars, fer menjars lleugers caminar per l’ombra i no deixar cap persona ni animal a l’interior del vehicle amb les finestres tancades.

Les temperatures demà al Maresme es mantindran sense canvis importants, amb mínimes que aniran dels 16 als 23 graus mentre que les màximes oscil·laran entre els 29 i els 33 graus.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics