URGENT

Els banyistes posen un notable alt a Internet a les platges del Maresme

Compartiu aquesta història
Sant Pol de Mar. Costa Barcelona Maresme
Sant Pol de Mar. Costa Barcelona Maresme

Les platges de la comarca obtenen una nota de 8,4 sobre 10 en l’Índex de satisfacció respecte l’experiència a la platja. És el resultat que se’n desprèn de l’Estudi de reputació online que ha realitzat la Diputació i el Laboratori del Turisme on analitzen la reputació i el volum d’opinions a les xarxes socials. L’estudi s’ha realitzat al llarg de la costa de la demarcació i comprèn 26 poblacions costaneres, 15 d’elles del Maresme. En general les platges de l’entorn de Barcelona són comentades en termes de tranquil·litat i de qualitat de la sorra i de l’aigua.

Hi ha una elevada satisfacció respecte “l’experiència platja” a la major part del territori amb índex de Reputació Online global de mitjana del 8,47 sobre 10. S’han analitzat més 270.000 continguts generats pels turistes i visitants en relació a més de 120 platges de 26 destinacions, i que han estat compartides pels usuaris en plataformes de referència a Internet, tant xarxes socials genèriques com especialitzades en turisme.

De les 4 comarques estudiades, el Barcelonès, Garraf, Baix Llobregat i Maresme, aquestes dues últimes, són les que tenen menys volum d’opinions.

Aquest 2017, la Diputació destina 830.000 euros per garantir la seguretat i salubritat de les platges de la demarcació dins la campanya “Cuida les platges i Cuida’t a tu”.

La bona valoració de les platges es dóna a la major part del territori, tant entre turistes estrangers com entre visitants locals, i la puntuació emesa pels turistes de l’Estat és menys elevada.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics