El Maresme ha estat una de les comarques més visitades en la segona edició del Benvinguts a Pagès, que s’ha celebrat aquest cap de setmana arreu de Catalunya. Més de 2.500 persones han passat per les explotacions agrícoles i ramaderes de la comarca, que han obert les seves portes oferint visites gratuïtes perquè la ciutadania veiés in situ com es produeixen els aliments que després arriben a taula.
En el global de Catalunya, el Benvinguts a Pagès ha mobilitzat unes 18.000 persones, un augment del 45% respecte a la primera edició, quan en van ser 12.500.
L’Agència Catalana de Turisme destaca com la iniciativa permet donar a conèixer la pagesia a través d’una oferta familiar i des de la Fundació Alícia, un dels impulsors, es remarca com permet reconnectar el món rural amb l’urbà.
Ha comptat amb la participació de més de 200 explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres, dues d’elles de Palafolls. El Petit Pla i l’Horta Ecològica Pla de Munt. El Maresme i La Selva són unes de les comarques amb més afluència de visitants.
El Benvinguts a Pagès ha donat pas a la Setmana Bio, orientada el sistema de producció ecològica fins aquest divendres. Hi participen 3 explotacions del Maresme, una d’elles l’Horta Ecològica Pla de Munt de Palafolls.
La Setmana Bio per l’alimentació ecològica és un esdeveniment organitzat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, pensat per agrupar actuacions orientades a promocionar i donar a conèixer el sistema de producció.