URGENT

Els habitatges ocupats a PLF es quadrupliquen en un any

Compartiu aquesta història
carrer
Travessera de les Esplanes. Google Maps

El municipi ha experimentat un augment important en el nombre d’ocupacions a immobles. Al gener del 2016 la Policia Local tenia identificats una 12a d’habitatges ocupats. En un any,  la xifra s’ha multiplicat per 4 i al municipi n’hi ha 52 repartits tant al centre com a les urbanitzacions, segons les últimes dades referents al mes de maig.

Al respecte, l’Ajuntament identifica dues tipologies d’ocupacions. D’una banda, les que responen a una necessitat econòmica i social, i de l’altre les ocupacions sistemàtiques, darrera de les quals no hi hauria problemes econòmics. Són declaracions del regidor de governació, Rafael Cubarsí.

El consistori compta amb una Taula de Serveis Socials integrada per entitats socials, Policia Local  i els departaments de governació i serveis socials de l’Ajuntament on s’avalua la situació i es tracen polítiques en temes d’ocupació habitacional.  La Taula ha de coordinar l’acció social entre entitats i l’Ajuntament.

A més, un tema relacionat amb l’ocupació és la connexió il·legal a serveis bàsic com aigua o llum, un aspecte que el cos policial comprova quan identifica un pis ocupat.

Cubarsí ratifica la importància de comunicar a Serveis Socials si es pateixen dificultats per assumir les despeses d’habitatge així com serveis bàsics i alimentació, per tal d’accedir a les ajudes que ofereix l’administració i no s’hagi de recórrer a l’ocupació il·legal.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics