URGENT

Una campanya de micromecenatge finançarà un monument al “Ciudad de Barcelona

Compartiu aquesta història

 

Escultura als brigadistes a Malgrat de Mar
Escultura als brigadistes a Malgrat de Mar

Malgrat de Mar homenatjarà els brigadistes internacionals morts en l’enfonsament del  vaixell “Ciudad de Barcelona” amb una escultura. L’anunci s’ha fet en motiu de la commemoració dels 80 anys del fet.

L’obra es col·locarà al Passeig de Mar, davant la platja que va veure com el vaixell i els brigadistes que hi viatjaven s’enfonsaven. L’escultura ha estat dissenyada per l’artista Rob MacDonald i l’executarà l’arquitecte Jordi Ribó.

Per finançar el projecte s’ha obert una campanya de micromecenatge amb el que es volen aconseguir 15.500 euros per la primera fase. De moment, des que s’ha iniciat ha recaptat 1.700 euros repartits en 14 donacions. Quan s’hagi completat la primera fase, l’escultura es donarà a l’Ajuntament malgratenc.

L’escultura retrà homenatge als 60 brigadistes que es calcula que hi van morir. S’hi esculpiran 60 figures representades a bord d’un vaixell amb seients que recorden a les onades. Cada figura tindrà la mateixa forma, el que representarà la unitat de la lluita dels brigadistes, però cadascun tindrà característiques individuals en referència a la diversitat de cada individu.

La iniciativa busca recuperar la memòria històrica i explicar a les noves generacions qui eren els brigadistes que hi viatjaven.

Avui es realitza l’últim acte en record als 80 anys de l’enfonsament que compta amb la lectura de textos de l’actriu Assumpta Mercader i el periodista Albert Serrano. L’acte d’aquesta tarda es fa al Passeig de Mar davant l’estació.

El 30 de maig del 1937 el vaixell es va enfonsar davant la platja de Malgrat després de ser torpedinat al seu pas per Lloret de Mar.

 

Una de les 60 figures que formaran l'escultura
Una de les 60 figures que formaran l’escultura

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics