URGENT

El Projecte Rossinyol de Blanes tanca edició amb 13 parelles

Compartiu aquesta història
Festa de Cloenda de la 8a edició del Projecte Rossinyol. Aj. Blanes
Festa de Cloenda de la 8a edició del Projecte Rossinyol. Aj. Blanes

Blanes ha posat punt i final a la 8ena edició del Projecte Rossinyol, una experiència educativa i d’integració a la comunitat.

Hi han participat 3 centres educatius de Blanes d’on han sortit els mentorats. El projecte es basa en establir una relació entre els mentors, estudiants universitaris voluntaris, i els mentorats, alumnes de les escoles blanenques d’origen estranger.

El seu objectiu és afavorir la integració cultural, social i lingüística dels alumnes nouvinguts, així com que la Universitat de Girona i el conjunt d’institucions que hi participen contribueixin a la sensibilització entorn de la igualtat i la inclusió social dels nens i nenes.

Els escolars blanencs han estat 4 nenes i 9 nens d’entre 8 i 12 anys, mentre que els respectius mentors cursen diferents tipus d’estudis superiors a la UdG.

Els escolars blanencs que han participat en la 8a edició del Projecte Rossinyol provenen d’un variat ventall de ciutats i països: Gàmbia, Hondures, Ucraïna, Madrid, Mali, Gàmbia i Marroc. Els seus mentors esdevenen un referent dels nois i noies amb qui formen parella, i els acompanyen perquè coneguin els espais de Blanes, àmbits de lleure i producció cultural.

Es tracta d’afavorir el desenvolupament dels joves escolars i el seu coneixement del territori, així com consolidar la seva integració social, cultural i lingüística.

El curs 2016-2017 han participat al Projecte Rossinyol 12 poblacions gironines, entre elles Blanes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics