URGENT

Conversa literària maridada amb vi del Priorat

Compartiu aquesta història
Roser Vernet i Maria Bohigas al "Dones que parlen". RP
Roser Vernet i Maria Bohigas al “Dones que parlen”. RP

La conversa al voltant de la taula inestable d’Enric Miralles ha reunit aquest vespre a dues difusores literàries: l’editora Maria Bohigas i néta de l’escriptor d’Incerta Glòria, Joan Sales, i Roser Vernet, responsable del centre del Priorat Quim Soler, Literatura i Vi.

I precisament la 4a edició del cicle s’ha maridat amb vi del Priorat. La trobada entre Bohigas i Vernet, segons han explicat elles mateixes en declaracions prèvies a l’acte, s’ha centrat en la seva tasca de transmissores entre la creació d’un projecte fins que aquest arriba al seu destinatari final. Ho explica la Maria Bohigas.

La seva tria d’un editor té una incidència tant en l’individu com en el col·lectiu, la seva decisió comporta donar veu a uns envers d’altres. Per Roser Vernet, però, hi incideixen altres factors com ara la presència als mitjans de comunicació i també la pròpia decisió personal. L’activista cultural treballa per destacar altres característiques del Priorat a banda del vi. Vernet defuig de les etiquetes reduccionistes com “Enoturisme” que limiten un territori a un únic atractiu.

L’editora Maria Bohigas va recuperar fa 12 anys amb l’editorial Club Editor que va fundar el seu avi i que estava en mans privades. Per Bohigas, l’escriptor Joan Sales era senzillament el seu avi i sent que hi té un gran deute per haver rebut aquesta herència, que creu que és important que visqui.

El proper Dones que parlen serà el 20 de juny  reunirà a Alícia Kopf, escriptora i artista multidisciplinària, i la poeta Sílvia Bel.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics