URGENT

La Coordinadora d’Electes protegirà els polítics independentistes del Maresme

Compartiu aquesta història
Presentació de la Coordinadora d’Electes del Maresme.

L’òrgan s’ha presentat avui amb representació de les 3 forces sobiranistes a la comarca: ERC, PDeCAT i l a CUP. S’ha constituït com a complement territorial de l’Assemblea d’Electes de Catalunya, un organisme que vol servir d’aixopluc pels càrrecs polítics en cas que la celebració del referèndum comportés la inhabilitació del Parlament o el President de la Generalitat.

El municipi escollit per presentar la Coordinadora ha sigut Arenys de Munt, precisament perquè és el primer municipi on el 2009 es va realitzar una consulta independentista.

L’òrgan vol donar suport a tots els polítics electes i ajuntaments del Maresme represaliats per l’Estat per accions referents a l’autodeterminació sobiranista. S’ha creat com un espai on compartir les actuacions per garantir “la celebració del referèndum i la fundació de la República Catalana”.

En poden formar part tots els càrrecs electes que vulguin. La Coordinadora d’Electes del Maresme tindrà dos òrgans interns: el Plenari, compost per tots els càrrecs electes que decideixin formar-ne part; i la Permanent, formada per 11 persones que designaran les línies d’actuació. La Permanent serà escollida pel Plenari. De fet, el proper dissabte 3 de juny es reunirà el Plenari de la Coordinadora d’Electes del Maresme per escollir la Permanent.

A nivell català ja té uns 3.000 càrrecs electes i el Maresme encapçala el llistat amb 200 polítics.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics