URGENT

Els palafollencs consideren que el rebut de l’aigua no s’ajusta al servei

Compartiu aquesta història

fuitaVeïns de Palafolls es mostren descontents per les repetides fuites i avaries en la xarxa d’aigua i sobretot pel preu que reben pel servei.

Després de la canonada trencada al carrer Major, diversos palafollencs consideren que s’hauria de modificar el rebut de l’aigua per apropar-lo al que es paga als municipis veïns. Al respecte, l’Ajuntament ja fa un temps que ha iniciat converses amb Sorea per modificar els trams i evitar que l’ús d’aigua que s’emmarqui dins el consum mig no salti al següent nivell de facturació. Calculen que se’n beneficiarien uns 700 abonats i es podria reduir la factura fins un 20%.

Al respecte, els palafollencs esperen que s’apliqui perquè valoren com a “abusiu” el rebut. És el cas d’en José Luís i la Montse.

A més, altres veus apunten que les trencades de canonades i les aturades en el subministrament sense previ avís pot ocasionar que s’espatllin alguns electrodomèstics si en aquell moment estaven en funcionament, com ara la rentadora. És el cas de la Pepi.

La fuita que va negar el carrer Major es va produir gairebé a l’inici del vial. La pendent va facilitar la circulació de l’aigua i segons han relatat alguns dels establiments propers, no han patit destrosses. La reposició de les lloses i el paviment ja s’ha realitzat, però el carrer no es reobrirà al trànsit, segons el consistori, fins el dijous, per garantir que el material s’hagi compactat.

D’altra banda, alguns veïns han aprofitat la incidència i la reparació per apuntar que el carrer Major està enfonsant en els punts per on passen les roderes dels cotxes. La reparació ha tornat a anivellar el punt on el paviment es va trencar, però a la resta del carrer té forma còncava i s’hi acumula l’aigua de la pluja generant bassals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics