URGENT

Blanes celebra el primer ple presidit per joves

Compartiu aquesta història
Blanes celebra el primer ple presidit per joves. Aj. Blanes
Blanes celebra el primer ple presidit per joves. Aj. Blanes

La sala de Plens de l’Ajuntament blanenc ha allotjat aquest dimecres una sessió plenària protagonitzada per alumnes de la vil·la que per unes hores s’han posat a la pell dels polítics. Han fet propostes, les han debatut i votat i també han escoltat els precs i preguntes del públic.

L’experiència l’han presentat els alumnes de 3r d’ESO del Col·legi Sant Maria, de l’Escola d’Educació Especial Ventijol i com a oients estudiants de l’Institut Sa Palomera.

La iniciativa forma part de la 50a de propostes que cada any elabora el Departament d’Educació de l’Ajuntament sota el títol “Fem una Sessió del Ple Municipal”. És una eina que es posa a disposició de tots els centres escolars i aquest curs 2016-2017 és la primera vegada que s’ha fet.

Està adreçada a alumnes de 3r i 4t d’ESO que vulguin conèixer el funcionament del plenari municipal: des de la redacció de l’ordre del dia passant per l’exposició dels punts a tractar, el debat i la votació.

D’altra banda, també han après d’una manera didàctica els drets i les facultats de les entitats i ciutadans en general per intervenir en el plenari, així com el dret de propostes i dret d’intervenció. Els alumnes han preparat un ordre del dia basat en quatre grans àrees: Educació, Esports, Joventut i Oci, i Civisme.

Han proposat iniciar una campanya anti-bulling que inclou la creació d’una oficina física on les víctimes puguin trobar-hi assessorament. També han proposat poder fer més sortides culturals o més pràctiques per millorar el seu aprenentatge. També han proposat oferir subvencions a aquells alumnes amb pares/mares amb rendes baixes o problemes econòmics. S’ha plantejat donar-li un nou us a l’antic pavelló municipal i obrir els camps de gespa a la ciutadania, entre d’altres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics