URGENT

El Secretari d’Economia presentarà a PLF el “Dietari del procés II”

Compartiu aquesta història

18157158_1839135423015388_6966768307755869606_n

El llibre explica a través d’un article diari la segona part de “la partida oberta entre Catalunya i Espanya”. Sota el títol “Zeitnot. El dietari del procés II” escrita a quatre mans pels germans Oriol i Guifré Jordan, inclou un petit article per cada dia des del gener del 2015 fins al desembre del 2016.

La continuació reprèn el món dels escacs com a metàfora del procés. El mot alemany Zeitnot és el moment d’una partida d’escacs que significa “manca de temps”, i és la situació en què a un jugador li queda molt poc temps per moure fitxa i ha de pensar ràpid.

La Biblioteca acollirà la presentació del llibre aquest dijous 4 de maig a les 20h amb la presència del Secretari d’Economia de la Generalitat, Pere Aragonès.

És la continuïtat de “Zugzwang. El dietari del procés” on aleshores el punt de partida era el 19 de desembre del 2012, la data en què Artur Mas i Oriol Junqueras van signar el “pacte per la llibertat” amb el que acordaven treballar junts per aconseguir un referèndum d’autodeterminació. Finalitza amb el pacte per celebrar eleccions plebiscitàries el gener del 2015.

“Zugzwang” és el moment d’una partida d’escacss en què un jugador està obligat a moure fitxa, però qualsevol moviment empitjorarà la situació. Es podria traduir en català com “atzucac”.

La continuació d’aquest primer dietari inclou un recull d’insults contra el procés per cadascun dels dies i incorpora també una partida d’escacs que a mode de metàfora serveix per traçar la situació política.

“Zeitnot. El Dietari del Procés II” inclou un pròleg del president de l’ANC, Jordi Sànchez. La intervenció del secretari d’Economia precedirà la intervenció dels autors i respondrà les preguntes dels assistents en un col·loqui posterior.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics