URGENT

Blanes vol acollir 6 nens sahrauís a l’estiu  

Compartiu aquesta història
Blanes vol acollir, com a mínim, 6 nens sahrauís. Aj. Blanes
Blanes vol acollir, com a mínim, 6 nens sahrauís. Aj. Blanes

Durant les vacances d’estiu espera que puguin venir un mínim de 6 nens i nenes sahrauís. per fer-ho, el col·lectiu de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís ha iniciat una campanya de sensibilització “Acull un somriure Sahrauí”.

Blanes és una de les ciutats catalanes que compta amb una tradició més llarga en l’organització de l’experiència Vacances en Pau. Consisteix en què les famílies d’aquí acullin a casa seva un infant sahrauí durant els mesos de juliol i agost i s’organitza a la ciutat des de fa 18 anys.

L’associació  té l’objectiu global que a Catalunya s’acullin 470 nens refugiats i demanen que la solidaritat que es viu “enveris els refugiats sirians també es tradueixi  en fets més concrets”.

Des de l’associació de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís també es reivindica la injustícia d’una situació que, diu, ja fa massa que s’allarga en el temps:

Al llarg dels anys, el nombre de famílies blanenques que han participat ha estat irregular, ja que depèn de la voluntarietat. La vegada que n’hi ha hagut més van venir 14 nois i noies. Els darrers anys, però, aquest nombre ha anat decreixent de manera que cada cop n’hi ha menys, un fenomen que també s’està donant arreu de Catalunya.

La campanya de sensibilització ha començat  aquest cap de setmana passat amb la inauguració d’una exposició a la sala Casa Oms.

Continuarà durant el mes de maig amb una Festa Sahrauí que es farà durant aquest proper mes de maig a Blanes i s’allotjarà a la Plaça del Poble Sahrauí.

Durant la festa s’instal·larà una haima com les que caracteritzen els campaments de refugiats.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics