URGENT

Malgrat destinarà 5 habitatges a lloguer social

Compartiu aquesta història

El govern de Malgrat de Mar ha presentat avui el decàleg de les actuacions prioritàries del que queda de mandat.

Dels 10 punts, n’hi ha 2 de caràcter social. Un és un programa d’habitatge d’inclusió social i servei de mediació de lloguer amb el que s’espera gestionar 5 habitatges de lloguer per a persones que estan en risc d’exclusió social. El Programa tindrà un cost d’entre 20.000 i 30.000 i e preveu la signatura durant aquest any per tal que ja es pugui posar en funcionament a principis del 2018.

 

Paral·lelament impulsen un servei de mediació en lloguer social entre persones amb problemes per pagar el lloguer o en situació d’ocupació amb els propietaris dels habitatges.

El govern reconeix que Malgrat de Mar no té pisos socials, pel que amb el programa s’intentaria donar una solució inicial a aquesta problemàtica.

El govern anterior va iniciar converses amb els bancs per tal que cedissin pisos buits, unes negociacions que ara l’Ajuntament reprendria. A més, el consistori està estudiant  diverses solucions, com podria ser l’expropiació d’habitatges buits d’entitats bancàries.

L’altre punt que ja s’havia anunciat són els comptadors solidaris, una mesura “necessària i unificadora de drets bàsics” per garantir el dret bàsic a l’aigua i que les persones en aquesta situació surtin de l’exclusió social. Des del govern han matisat que els comptadors són una mesura provisional: “no vol dir pagar l’aigua a tothom”.

El decàleg està carregat d’obres, la més cara serà el nou Passeig Marítim, valorat en 6 milions d’euros. Uns treballs que reformaran les “zones degradades”, i que se centraran en el clavegueram, jardineria, millorar el mobiliari urbà, un carril bici, entre d’altres. Aquesta actuació tirarà endavant tot i el retard de les obres de la riera.

També es preveu la construcció d’una pista polivalent de 800 mil euros amb la subvenció que s’havia de comprar Can Palomo i l’obertura de l’avinguda Mediterrània i la connexió amb el carrer Sant Elm. També es milloraran espais infantils de diverses places

Pel que fa als elements patrimonials, es redactarà un mapa del Patrimoni, es crearà un Consell Històric i es treballarà per la conservació de la Pilona.

També s’han mostrat compromesos amb la lluita contra els grafits i pintades i han anunciat l’establiment de l’oficina d’atenció ciutadana el 2018 a la planta baixa de l’Ajuntament.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics