radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Inici » El 90% dels joves del Maresme aconsegueix l’ESO

El 90% dels joves del Maresme aconsegueix l’ESO

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 555 0
Els alumnes de l'Institut durant el taller xerrada

Els alumnes de l’Institut durant el taller xerrada

L’estudi sobre les realitats juvenils al Maresme que elabora cada dos anys per l’Observatori del Desenvolupament Local  constata un creixement en la taxa de graduació a l’ESO. L’informe relatiu a 2016 xifra en el 89,04% el nombre de joves maresmencs que finalitza els estudis obligatoris acreditant l’ESO. Aquest percentatge és superior al registrat a Catalunya que se situa en el 87,73%.

Les dades reflecteixen una progressió a l’alça de la taxa de graduació a l’ESO destacant Cabrera de Mar que assoleix el 100% d’acabament dels estudis secundaris obligatoris, mentre Dosrius és el municipi que té unes xifres més baixes (68,75%). La mitjana comarcal es situa al 89,04%, un percentatge superior al català (87,73%). Com a contrapunt, la taxa d’escolarització postobligatòria al Maresme (a partir dels 17 anys) es redueix al 68% davant del 74,86% de mitjana catalana.

En relació a la situació laboral, les dades apunten a una davallada de l’atur juvenil registrat per al col·lectiu d’entre 16 i 34 anys, tot i que continua sent més elevat que en els anys previs a la crisi.

D’altra banda, el total de joves d’entre 12 i 29 anys  a la comarca són 78.408 persones i representa el 17,84% del total de població al Mareme, un pes demogràfic que ha disminuït un 0,4% en la comparativa interanual, menys que a l’àmbit metropolità (-0,6%) i al conjunt de Catalunya (-0,9%).