URGENT

Compromís per impulsar el sector agroalimentari i la gestió forestal  

Compartiu aquesta història

Administracions, agents socials i iniciativa privada han començat a treballar plegats per valoritzar i donar un nou impuls a les activitats econòmiques derivades del sector primari i la gestió forestal. Amb aquest objectiu s’ha constituït la Taula de treball “Productes de la Terra i el Mar” que fins el 2018 analitzarà i promourà polítiques i accions que facin del Maresme una comarca puntera en aquests sectors.

Tot i la disminució d’explotacions agràries  el sector agrícola maresmenc s’està reinventant i l’esforç dels professionals de la terra ha aconseguit que la denominació “Maresme” sigui sinònim de qualitat en productes estrella com el pèsol o la maduixa. El mateix és aplicable a la producció de flor i planta i a la pesca.

Amb l’objectiu de potenciar el sector, s’ha constituït la Taula “Sector Primari: Productes de la Terra i el Mar” on treballaran de costat el Consell Comarcal, Ajuntaments, Diputació,  Departament d’Agricultura i també agents socials i entitats representatives del sector.

Aquesta és la tercera taula sectorial que constitueix el Consell Comarcal en el marc de l’Acord del Desenvolupament Econòmic. Ja estan treballant la de Política Industrial del Maresme i la d’Economia Solicial i Solidària. Properament es formarà la de Comerç, restauració i turisme i la de Maresme Marítim.Amb aquestes taules de treball sectorial es vol sumar esforços per avançar cap a una recuperació econòmica de la comarca.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics