radiopalafolls.cat


play

Ara fem

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00 -12:00

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Inici » Les discoteques de Blanes tornaran a tancar a les 6 però amb més vigilància

Les discoteques de Blanes tornaran a tancar a les 6 però amb més vigilància

COMPARTEIX-HO
, / 888 0
Vigilància policial a la zona d'oci nocturn. Aj. Blanes

Vigilància policial a la zona d’oci nocturn. Aj. Blanes

El decret d’alcaldia que reduïda l’horari d’obertura de quatre locals d’oci nocturn de la zona dels Pins de Blanes tenia una durada de 3 mesos. Es va començar a aplicar al gener i ara ha expirat, pel que els locals tornaran a passar la clau a les 6 de la matinada.

Són la discoteca Arena, lúnica oberta els caps de setmana, la Kyaneos, Elephant i Cotton Live, aquestes tres últimes tancades les primeres per inactivitat i la tercera per una sanció administrativa.

La mesura es va prendre davant els aldarulls que es registraven a la zona i amb la reducció d’horari es buscava dissuadir els joves de l’àrea metropolitana de Barcelona, que segons l’Ajuntament, s’hi desplaçaven expressament en l’anomenat Tren del Botellón. Segons el consistori blanenc són aquests joves els que protagonitzen actituds incíviques i que generen molèsties als veïns.

Els resultats obtinguts en aquests tres mesos són positius per l’administració local i tot i el venciment del decret, l’Ajuntament prendrà altres mesures per tal de mantenir la situació que s’havia assolit.

Una d’elles és l’augment dels controladors en el perímetre extern al local, ja que és on es registren els aldarulls que provoquen les queixes dels veïns.

Els controladors actuaran com a mitjancers per facilitar que la situació no derivi en conflictes i informaran als clients que no poden fer soroll al carrer, un extrem que es reforçarà amb la instal·lació de cartells que demanin silenci i respecte.

En aquest mateix sentit, des de l’Ajuntament de Blanes s’ha demanat als responsables del local d’oci nocturn que controlin més el dret d’admissió, filtrant aquell tipus de clients que potencialment poden provocar situacions greus. L’administració local també es negociarà amb RENFE diverses mesures.

La discoteca Arena també s’ha compromès a tornar a posar en marxa el servei d’autobús que acompanya als joves fins a l’estació de tren quan arriba l’hora de tancar. S’estudiarà la possibilitat d’apujar els preus d’entrada i es restringirà la sortida de joves del local a les 2 de la matinada.