URGENT

L’escullera de Malgrat és una “solució puntual” al retrocés de la costa

Compartiu aquesta història
Delta de la Tordera. Google Maps
Delta de la Tordera. Google Maps

Així ho entén el govern de Malgrat de Mar, pel que reclama la implicació de “totes les administracions competents” i les parts implicades, per restaurar el Delta de la Tordera.

Fa més d’un mes que el Departament de Costes va anunciar la construcció d’una escullera a la zona dels càmpings de Malgrat de Mar que encara no s’ha començat a construir. El govern ha mantingut una reunió aquest dilluns amb la Cap de Costes, Maria Toledano, després de la qual han reconegut que en cap cas és una obra definitiva sinó l’escullera “posa remei a un problema puntual i és reversible”.

La trobada on hi ha participat el comitè de  govern de Malgrat, l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, experts del CEAB i la Cap de Projecte s i Obres de Costes, ha posat sobre la taula l’actuació valorada en 1,1 milions d’euros. Segons el consistori malgratenc, els assistents a la trobada han admès que la solució definitiva per evitar el retrocés de la costa passa per restaurar el Delta de La Tordera.

Manté que haurien de baixar més sediments del riu Tordera i que aquests arribin lliurement al mar.

A més, defensen que la construcció de l’escullera no es faria per protegir els interessos privats dels càmpings, sinó que es tracta d’una mesura per intentar aturar la regressió de la costa.

Malgrat ha sigut l’últim municipi en aprovar la creació d’una taula de treball pel Delta. Inicialment ja ho havia fet primer Blanes i després Tordera. Palafolls està convidat també a unir-s’hi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics