URGENT

El PSOE demana més protecció pels ratpenats de les Mines de Malgrat

Compartiu aquesta història
Mines de Can Palomeres. Foto: Espeleobloc
Mines de Can Palomeres. Foto: Espeleobloc

El grup dels socialistes al Congrés dels Diputats ha fet un pas més per a protegir la colònia de ratpenats que hi ha a les Mines de Can Palomeres de Malgrat de Mar. El PSOE reclama al govern espanyol que s’adhereixi a l’Eurobat, que és un conveni a nivell europeu que vetlla per la conservació d’aquesta espècie.

Segons el contingut de la demanda presentada pels socialistes, aquests sol·liciten que s’impulsin els mecanismes que facin falta per adherir-se a aquest conveni europeu. El grup recorda les importants colònies de ratpenats que hi ha a Espanya, en especial la de Malgrat de Mar.

Segons estudis recents, les Mines de Can Palomeres alberguen una de les colònies de ratpenats més valuoses de tot Europa. En aquest espai, s’hi poden trobar principalment espècies com el ratpenat de cova i el de musell llar.

Es dóna el cas que recentment el consistori malgratenc ha augmentat el nombre d’hectàrees protegides al voltant de l’espai de les Mines de Can Palomeres. Ho ha fet també amb l’objectiu de protegir els ratpenats.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics